Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@07:21:39 GMT

مبلغ سنوات ۱۴۰۰ با جزئیات

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۰۷۶۸۴

مبلغ سنوات ۱۴۰۰ با جزئیات

به همین خاطر ممکن است در پایان سال کاری از حقشان محروم شوند. حق سنوات یکی از پاداش‌های غیرمستمر برای کارمندان و کارگران است که با اتمام قرارداد باید به فرد پرداخت شود. در این مقاله به تعریف حق سنوات و مبلغ سنوات ۱۴۰۰ با جزئیات می‌پردازیم.

سنوات چیست؟

حق سنوات یکی از پاداش‌هایی است که از سمت کارفرما به کارگران تعلق می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از حق سنوات با نام مزایای پایان خدمت هم یاد می‌شود و معادل یک ماه حقوق فرد است. در واقع کارفرماها باید مطابق با قانون وزارت کار، به ازای هر یک سال خدمت، مبلغی معادل یک ماه حقوق را به کارمندان خود پرداخت کنند. این حقوق در پایان سال کاری یا در زمان اتمام کار کارگر به او پرداخته می‌شود.

مبلغ سنوات سال ۱۴۰۰ بر خلاف سال‌های قبل بر اساس آخرین حقوق پرداختی به فرد تعیین می‌شود. به‌عنوان مثال، کسانی که یک سال سابقه فعالیت در یک شرکت دارند، در پایان سال کاری یا در زمان اتمام قرارداد، به‌اندازه یک ماه حقوق خود پاداش دریافت می‌کنند؛ اما کسانی که سه سال سابقه فعالیت دارند، مبلغی معادل سه ماه حقوق به‌عنوان حق سنوات پاداش می‌گیرند.

فرق سنوات پایه و حق سنوات چیست؟

قشر کارگر جامعه در همه کشورهای جهان با مشکلات اقتصادی بسیاری روبه‌رو هستند. برای کمک به کارگران و کارمندان علاوه‌بر حقوق و دستمزد، پاداش‌هایی در نظر گرفته می‌شود که تا حدودی به وضعیت معیشتی آن‌ها کمک کند. حق سنوات و سنوات پایه پاداش‌های مختلفی هستند که بسیاری از افراد، آن‌ها را با هم اشتباه می‌گیرند؛ اما تفاوت‌های واضحی بین این دو حق وجود دارد که آگاهی از آن برای همه کارگران و کارمندان ضروری است.

حق سنوات پاداشی است که در پایان سال کاری یا بعد از اتمام قرارداد به کارگر پرداخت می‌شود؛ درصورتی‌که سنوات پایه به حقوق پایه کارمند اضافه می‌شود. پایه سنوات به همه کسانی که بیشتر از یک سال سابقه فعالیت برای یک کارفرما را دارند، تعلق می‌گیرد. پایه سنوات سال ۱۴۰۰ برای هر روز ۴۶ هزار و ۶۶۶ ریال است. در واقع ماهانه مبلغی معادل ۱۴۰ هزار تومان به حقوق افرادی با بیش از یک سال سابقه فعالیت، تعلق می‌گیرد.

 

افراد مشمول سنوات چه کسانی هستند؟

پرداخت سنوات بخشی از قانون کار است که مانند سایر قوانین، شرایط خاص خود را دارد. همه کارفرماها موظف به پرداخت سنوات به کارگران و کارمندان خود هستند. افراد با آگاهی از شرایط و قوانین مرتبط با سنوات از حقوق خود آگاه می‌شوند و احتمال ضایع شدن حقوقشان را کاهش می‌دهند.

همه کارگاه‌هایی که مشمول قانون کار هستند، باید هنگام پایان خدمت کارگران، مبلغی معادل آخرین حقوق یک ماه آن‌ها را پرداخت کنند. درصورتی‌که فرد کمتر از یک سال سابقه فعالیت داشته باشد، حق سنوات باید بر اساس تعداد روزهای کاری او پرداخت شود. افرادی که مشمول دریافت سنوات می‌شوند، عبارت‌اند از:

کارگران فصلی باید مطابق با مدت زمان کارکردشان از کارفرما حق سنوات دریافت کنند.
همه کارگران و کارمندان با قراردادهای رسمی و غیررسمی مشمول دریافت سنوات می‌شوند.
افرادی که به هر دلیلی مانند استعفا یا اخراج محل کار را ترک می‌کنند هم باید از کارفرمای خود سنوات بگیرند.
دریافت سنوات برای کارگران ساعتی یا پاره‌وقت باید مطابق با اندازه کارکردشان انجام شود. میزان سنوات ۱۴۰۰ برای چنین افرادی با محاسبه میانگین دریافتی در ۹۰ روز کاری است.
همه کسانی که حتی کمتر از یک سال برای یک کارفرما کار کرده‌اند، باید بر اساس تعداد روزهای کاری، سنوات دریافت کنند.

اگر جزو افراد بالا هستید، اما مبلغی را تحت‌عنوان حق سنوات دریافت نکرده‌اید، با مراجعه به اداره کار می‌توانید از کارفرمای خود شکایت کرده و خواهان دریافت حقتان شوید.

با فرمول محاسبه حق سنوات، از حقوق خود آگاه باشید!

حق سنوات در پایان هر سال توسط شورای عالی کار اعلام می‌شود. برای محاسبه مبلغ حق سنوات، باید حقوق پایه را در تعداد روزهای کارکرد در طول یک سال ضرب کرده و عدد به دست آمده را بر تعداد روزهای یک سال یعنی ۳۶۵ تقسیم کنید. عددی که در نهایت به دست می‌آید، همان میزان سنوات سال ۱۴۰۰ است. اگر از سال‌های قبل هم سنوات پرداخت‌نشده دارید، باید مبلغ آن را با سنوات سال جدید خود جمع بزنید. در نرم افزار مالی از فرمول زیر برای محاسبه حق سنوات استفاده می‌شود:

حق سنوات = حقوق پایه در حکم * کارکرد سنوات / ۳۶۵

مبلغ سنوات پایه چقدر است؟

مبلغ سنوات پایه هم مانند حق سنوات توسط شورای عالی کار تعیین می‌شود. پایه سنوات در سال ۱۴۰۰ به ازای هر روز ۴۶ هزار و ۶۶۶ ریال است. مجموع این عدد در ماه ۱۴۰ هزار تومان می‌شود که به کارگران و کارمندان پرداخت خواهد شد. اگر سابقه فعالیت شما در یک شرکت یا کارگاه بیشتر از یک سال باشد، برای محاسبه پایه سنوات باید تعداد روزهای کاری را در حقوق پایه تعیین‌شده از سمت وزارت کار ضرب کنید.

محاسبه حقوق کارگران با نرم‌افزار حسابداری شرکتی سپیدار سیستم

واحد مالی و حسابداری هر شرکت را قلب تپنده هر سازمان می‌دانند. مدیریت امور مالی علاوه‌بر تضمین سودآوری شرکت، رضایت کاربران را هم به همراه دارد. در این مقاله به بررسی پایه و حق سنوات سال ۱۴۰۰ پرداختیم و چگونگی محاسبه پاداش و مزایای آخر سال را به شما آموزش دادیم. محاسبه حقوق همه کارگران کاری سخت و زمان‌بر است. به همین خاطر استفاده از یک سیستم نرم‌افزاری معتبر برای همه شرکت‌ها و کارگاه‌های مشمول قانون وزارت کار توصیه می‌شود.

با استفاده از نرم‌افزارهای سپیدار سیستم می‌توانید هزینه‌ها و درآمدهای شرکت و کسب‌وکار خود را به‌راحتی و بدون دردسر مدیریت کنید. برای تهیه نرم‌افزار موردنیازتان به سایت سپیدار سیستم مراجعه کنید یا با شماره تلفن ۰۲۱۸۱۰۲۲۰۰۰ تماس بگیرید. کارشناسان سپیدار سیستم آماده پاسخ‌گویی به سوالات شما و پشتیبانی هستند.

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز کارگران و کارمندان پایان سال کاری سنوات سال ۱۴۰۰ تعداد روزهای سپیدار سیستم مبلغی معادل مبلغ سنوات پایه سنوات سنوات پایه محاسبه حق حقوق پایه یک سال حق سنوات ماه حقوق یک ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۷۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار‌های رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران

آفتاب‌‌نیوز :

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه برنامه‌های سفر خود به استان هرمزگان، به مناسبت روز کارگر با جمعی هزار نفری از کارگران این استان دیدار کرد.

رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در این دیدار ضمن گرامیداشت روز کارگر اظهار کرد: کارگران بخش قابل توجهی از نیروی شاغل در کشور را تشکیل می‌دهند؛ از همین‌رو مشارکت آن‌ها در تحقق شعار سال می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: سوالات مهمی در خصوص حقوق کارگران وجود دارد؛ از جمله آنکه آیا بستری برای ارتقاء شغلی، علمی و حرفه‌ای کارگران ساده فراهم آمده است؟ آیا همه کارگران از حقوق بازنشستگی و بیمه برخوردار هستند؟ چنانچه برای یک کارگر در نخستین سال‌های کار، مشکلی جسمی ایجاد شود، آیا تدابیر حمایتی برای او اتخاذ می‌شود؟ باید چه رابطه‌ای میان کارگر و کارفرما باشد که امنیت شغلی کارگر تأمین شود؟ چنانچه بنگاهی تولیدی، تعطیل شد، آیا اقدامات حمایتی از کارگران آن بنگاه به عمل می‌آید؟

رئیس عدلیه اظهار داشت: حکومت به معنای عام کلمه وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد؛ از جمله آنکه باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند؛ باید کارگران بدانند که کمیته‌ها و کمیسیون‌های مخصوصی در اداره‌های کار، ویژه کارگران وجود دارد و یکی از اعضای این کمیسیون‌ها، نماینده قوه قضاییه است. باید کارگران بدانند که مرجع تجدیدنظر درباره برخی تصمیمات کمیسیون‌های کارگری، دیوان عدالت اداری است که زیر نظر قوه قضاییه است. کارگران با دانستن و آشنایی با این قبیل اطلاعات و موضوعات است که می‌توانند از بخش‌های مربوطه و مقامات و مسئولان ذی‌ربط مطالبه‌گری کنند. 

رئیس دستگاه قضا با اشاره به اقداماتی که قوه قضاییه می‌تواند در قبال حقوق کارگران انجام دهد، گفت: ما در قوه قضاییه می‌توانیم از طریق دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع تجدیدنظر مصوبات مربوط به حقوق کارگری و همچنین قاضی‌ای که عضو کمیسیون‌های کارگری است به حمایت ویژه از حقوق کارگران بپردازیم؛ همچنین می‌توانیم شعب و مراجع قضایی تخصصی را برای حمایت از حقوق کارگران دایر کنیم. علاوه بر این‌ها من به عنوان رئیس قوه قضاییه از طریق جلسه سران قوا و شورا‌های عالی ذیربط، اقدامات لازم را برای رفع مشکل شما کارگران انجام خواهم داد.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «تاجیک» نماینده شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه هرمزگان از قرارداد‌های موقت کارگری و دستمزد پایین کارگران انتقاد کرد و گفت: چرا باید شرایط به نحوی باشد که همیشه میزان حقوق کارگران از تورم عقب‌تر باشد در حالی که طبق ماده ۴۱ قانون کار، به صراحت یکی از معیار‌های تعیین حداقل دستمزد کارگران، درصد تورم اعلامی بانک مرکزی است.

خانم «احمدی» نماینده کارگران منطقه ویژه معدنی و فلزی خلیج فارس نیز به طرح مباحثی در رابطه با ایمنی و حفاظت بهداشت کار پرداخت و خواستار در نظر گرفتن شعب تخصصی از سوی قوه قضاییه برای رسیدگی به پرونده‌های ناشی از این موضوع شد.

«اسدی» نماینده کارگران شرکت پالایشگاه نفت بندرعباس نیز در این دیدار به طرح مباحثی در رابطه با ضرورت تامین مسکن برای کارگران پرداخت. 

«پرویزی» نماینده شرکت فولاد هرمزگان نیز در این جلسه به برخی اقدامات صورت گرفته در راستای رفاه حال کارگران این مجتمع اشاره کرد. 

«فریبرزی» نماینده شرکت پالایش نفت آفتاب نیز در این مراسم ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته از سوی دستگاه قضایی در راستای جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی و بیکار شدن کارگران، به بیان مطالبی در رابطه با ضرورت تامین امنیت شغلی کارگران از سوی مسئولان پرداخت. 

«شاهین‌زاده» نماینده یکی از مجتمع‌های تاسیساتی استان هرمزگان نیز در این مراسم، برخی اقدامات صورت گرفته در واحد تولیدی متبوع خود را تشریح کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • شهرداری بر پرداخت به موقع حقوق کارگران نظارت کند
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند
  • راهکار‌های رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • حاکمیت باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند
  • حقوق پاکبانان و کارگران شهرداری قبل از پایان هر ماه واریز می‌شود
  • حداقل حقوق بازنشستگان 35 درصد افزایش یافت
  • احقاق حقوق کارگران شهرداری، خط قرمز شورای ششم
  • حقوق و بیمه کارگران شهرداری بندرعباس به روز شد
  • حقوق کارگران در موعد مقرر پرداخت شود